OVO JUTRO…

Уобичајен

je u mom ličnom poretku privilegovano na mnogo načina:

privilegovano savršenim mirisom! zaključujem da u 15 do 6 limansko jutro s kraja aprila ima miris koji želim da flaširam i da ga doveka korisim kao parfem! znaaam, na moru ću za jednog svitanja ustvrditi isto, a ponoviću to i jednog zaplavljenog, snežnog popodneva, ali to nimalo ne remeti istinitost tvrdnje. jer, ja nisam od onih dama koje su verne samo jednom raspoloženju, pardon, parfemu…

privilegovano je ptičjim glasanjem, tj. suštinskim višeglasjem – što po količini uklopljenih glasića, što po različitim nivoima pojanja: od rasprskavajućeg, sitnog žvrgoljenja vrabaca, preko ukrasa od golubijih, udvaračkih zavijutaka, do udaljenjih, otegnuto-ritmičnih dozivanja gugutki i kratkih krikova mladih vetruški što kreću na svoje prve letačke lekcije (kao i svim sokolićima, tela su im moćno-elegantna, i, iako su još svetle, perje im već nosi karakteristične šare… zamišljam ih kako pre poletanja s najviših spratova komšijskih kula nameštaju minijaturne avijatičarske naočare na te savršene glavice, dva-tri puta duboko udahnu, a onda hrabro porinu u vazdušne dubine).

privilegovano je planom da se Ducin jučerašnji (a 12-ti) rođendan, slavi danas na Stražilovu. ne mogu da dočekam trenutak kada će se moje, po prvi put ove godine obuvene starke, (s)naći na šumskim stazama.

privilegovano je svim svojim neradnim satima: 60 sekundi za minut, opet puta 60 za svaki sat, pa još puta 24… i sve to bez ijednog upliva grozomorstva moje direktorice i ostalih kreatora nonsensa iz radne svakodnevice.

privilegovano je sunceeem, koje mi sada, u 6:31, obećava da će biti glavno i slavno celog ovog dana!

4 responses »

  1. :)
    jesam, nauživala i naupijala raznih lepota i toplina.
    bilo je to jedno totalno nepolitičarski nastrojeno kalendarsko čedo, koje je sva data obećanja ispunilo, pa i nadmašilo (ne mala) očekivanja. ;)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s